חינוך לשלום: טיפול בסכסוכים

כל סכסוך נוהג לפי דפוסים מסוימים. הסכסוך מתרחש כאשר פרטים או קבוצות אינם מקבלים את מה שלפי דעתם נחוץ להם לצורך ביטחונם הבסיסי והם מבקשים להשיג זאת. בדרך כלל, זה כולל שליטה על חייהם, צרכים בסיסיים כגון דיור ומזון והגנה מפני פגע.

סכסוך, בהגדרתו, אינו דבר שלילי, מכיוון שמאפשר לתקן עוולות חברתיות וחלוקה הוגנת יותר של העוצמה בחברה. אנו מעוניינים להימנע מסכסוך אלים. אנו מבקשים להתרחק מאלימות על ידי יצירה של דרכים כדי לתעל את האנרגיה הכלולה בדרישות לגיטימיות אל אי הסכמה בונה.

לפעמים הפרט אינו מודע לצורך ומתחיל לפעול באופן לא מודע. פעמים אחרים, הפרט מאוד מודע לרצונו ועמל בצורה פעילה כדי להשיג את יעדיו.

על סכסוך: תחילתו של סכסוך: סמני הסכסוך: סכסוך הוא הרסני כאשר: סכסוך הוא בונה כאשר: טכניקות להימנעות ו/או פתרון סכסוכים מרכיבים של שותפויות חזקות, בריאות והפועלות היטב: אומץ בקבלת החלטות בנושאי מחלוקת בד"כ כוללים: פתרון הסכסוך
השגת קונסנסוס באמצעות שיתוף פעולה

לעיתים קבוצות משתפות פעולה ביניהן במטרה להשיג קונסנסוס או הסכמה. היכולת לשתף פעולה דורשת את ההכרה והכבוד לדעותיהם של כולם, להשקפותיהם והמלצותיהם. כדי שיהיה קונסנסוס נדרש שכל משתתף יסכים בעניין הנדון לפני שזה הופך להיות חלק מההחלטה. לא כל נקודה תזכה להסכמה המלאה של כולם. אחדות דעים אינה המטרה. המטרה היא שהמשתתפים יקבל נקודת ראות מסוימת על בסיס הגיוני. כאשר המשתתפים יכולים להבין ולהסכים את ההיגיון של נקודת הראות שבמחלוקת, עליך להניח שהושג הקונסנסוס.

כדי להשיג קונסנסוס יש למלא אחר הקווים המנחים שלהלן:

להרחבה

New Perspectives on Conflict Resolution: Civil Society, the People-to-People Peace Process, Sustainable Human Development
Yehudah Paz (Dr.) –chairperson, Negev Institute for Strategies of Peace and Development (NISPED)

כיצד הכאב הגדול מכל הופך לידידות בסאם עראמין הפלסטינאי ורמי אלחנן הישראלי ששניהם חוו אובדן של ילד בקונפליקט הערבי-ישראלי בשיחה עם אודי לוי על סכסוך, אבל, אחווה ושלום.
https://goetheanum.tv/programs/how-the-deeptest-pain-turns-into-brotherhood-aramin-elhanan-levy