חברי ועד אולימפיאדה 2024 בבי"ס זומר ר"ג הכינו "ספר הפעלה" לאולימפיאדה. הערכה מכילה תובנות ועצות להפקת פסטיבל אולימפיאדה מוצלח והיא מובאת פה לרווחת כולם.

מידע נוסף ומתעדכן המיועד לצוותי החינוך במאגר המשאבים למורי ולדורף

תפריט, מתכונים ותפעול המטבח

המזון חשוב ביותר! 
הילדים מוציאים הרבה אנרגיה והם מאוד רעבים, כל הזמן. הכנה מוקדמת של התפריט, חישוב נכון של הכמויות והכנת התפריט מראש יקל מאוד את תפעול המטבח וימנע עוגמת נפש במהלך האולימפיאדה.
עבור תפעול המטבח, נדרש צוות של 3 מתנדבים מכל כיתה, שיעבדו במשך היום במטבח, יכינו אוכל, ישטפו כלים ויגישו את האוכל לילדים.
בהכנת התפריט והכמויות חשוב לקחת בחשבון את כלל המשתתפים - תלמידים, מורים, מדריכים והורים מתנדבים, ילדים עם רגישיות ואלרגיות.
במטבח עובדים שני "פסי עבודה". פס אחד לכלל הסועדים ופס שני לרגישיות. צריך לשמור את שני הפסים קרובים אך בהפרדה מוחלטת. הורה אחד אחראי לפס הרגישויות שזה כל תפקידו - לתכנן מתכונים, להכין ולהגיש (כמובן בעזרת צוות ההורים)

במאגר המשאבים למורי ולדורף אפשר למצוא קבצים מאולימפיאדות קודמות - עם כמויות, תפריט ומתכונים. הזמנת המזון נעשתה מראש מהסופר בבית שאן והועברה לסחנה בבוקר היום הראשון.

בצהריים ובערב הילדים אכלו במסגרת הכיתתית ולא בקבוצות. חלוקת המזון לילדים נעשתה על שולחנות שהונחו בצורת ח' בקדמת המטבח. הוכנה עמדת הגשה לכל כיתה, שהורי הכיתה איישו והגישו שם את המזון לילדים.
למדריכים ולמבוגרים מומלץ להכין עמדה נפרדת, עם שולחן ארוך וכיסאות, וכך הם יכולים לשבת ולאכול בנפרד מהילדים. 

הערות תפריט, מתכונים ותפעול מטבח

ציוד הקמת מטבח